Agenda
Eredienst
Start Date/Time:
zondag 11 februari 2018 16:30
Recurring Event:
Recurring Event Every 1 week(s) on zondag until 29-12-2019 (total 320 events)
Importance:
Normal Priority
Description:
ds. A. van Vugt (Eindhoven)
Owned by SuperUser Account On zondag 31 december 2017
Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

28 JUL: Eredienst - ds. K. Harmannij
De kerkdiensten worden uitgezonden via het internet. Als er een dienst uitgezonden wordt kan deze direct beluisterd worden door op de Play knop te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een jonge gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten. Drink na de morgendienst een kopje koffie met ons mee.


Lees meer

Blog

 
     

Vakantie

De oude Grieken noemden het ‘skholè’. Ons woord ‘school’ is ervan afgeleid. Als scholier vond ik dat bizar: vakantie = school?? Maar het was zo gek nog niet. Het ging immers om de tijd dat je niet hoefde te werken. De oude Grieken vonden het heerlijk om dan samen te gaan filosoferen over de diepzinnigheden van het leven. Daar werd je wijzer van. Dat was samen ‘school’ maken.
Tegenwoordig hebben we andere manieren. De vakantie is nu de tijd om op reis te gaan. We laten ons verwennen in een luxe resort. Of we gaan op ontdekkingstocht in exotische oorden. Alles in de hoop dat we er gelukkiger van worden. En misschien een beetje wijzer.
Maar als we er één ding van hebben geleerd, is het misschien wel dit: dat verlangde geluksgevoel is niet op bestelling leverbaar. En die wijsheid komt ons ook niet zomaar aanwaaien. Daar heb je een goede leraar voor nodig. Of mag het ook een Leraar zijn?
Het is mijn ervaring dat ik me op vakantie pas echt gelukkig voel wanneer ik bereid ben om elke dag van God te ontvangen. Zoals ik ook pas echt wijzer word als ik me door Christus Jezus laat leren. In de vakantie heb ik de tijd om daarover na te denken. En er met mijn vrouw over door te praten. Zo is mijn vakantie alsnog een beetje ‘school’. Bizar? Nee, verrijkend.

Kornelis Harmannij