Wees wakker! Heb je vijanden lief

Nacht van Gebed

Ook dit jaar willen we weer bidden voor onze vervolgde broeders en zusters. ‘Heb je vijanden lief’ is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus uit Matteüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is daarbij de inspiratie. Afgelopen Pasen was er in Pakistan een aanslag op christenen in Lahore. Hierbij vielen meer dan zeventig doden en honderden slachtoffers. Een medewerker vertelde: ‘Ik ben ervan overtuigd dat als vele christenen voor ons bidden, wij door kunnen gaan met het versterken van de kerk in Pakistan’.

Deze broeder en miljoenen vervolgde christenen kunnen het volhouden omdat ze weten dat er voor hen gebeden wordt. Gebed tot onze Heer en Koning in de hemel heeft impact op de levens van vervolgde christenen. Daarom willen we ook dit jaar tijdens de Nacht van Gebed bidden voor vervolgde christenen in allerlei landen.

Naast de informatie en gebedspunten uit de gebedsboekjes, zijn er aansprekende filmfragmenten.

Doe mee aan de Nacht van Gebed.

Wanneer? 27 op 28 mei
Waar? Lidwinakerk (ingang van de aanbouw)
Hoe laat? 20.00 – 04.00 uur

Je kunt gewoon komen en mee doen met één of meerdere gebedsrondes.

Neem voor vragen contact op met: Karine Braakman (06-12439838) of Henk Pielman (06-20634530)

Meer informatie: www.nachtvangebed.nl