Agenda
13 mei
Eredienst - Hemelvaart

10:00
J.W. Sonneveld (Houten)

16 mei
Eredienst - Jaarthema

10:00
br. André Verschelling

16 mei
Eredienst

16:30
ds. H. Wendt (Waardhuizen)

23 mei
Eredienst - Pinksteren

10:00
ds. G. Hagens (Houten)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

13 MEI: Eredienst - Hemelvaart - J.W. Sonneveld (Houten)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

We beleggen weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Zegen

Het klinkt soms haast magisch: een zegen ontvangen. Alsof het dan vanzelf een beetje beter gaat. Maar dat is natuurlijk niet waar. Er gaat niets vanzelf, en zeker de zegen niet.

Wanneer God ons zegent, verbindt Hij zich aan ons. Hij belooft ons aandacht te geven, liefdevol en trouw. En dat zijn meer dan mooie woorden: Hij doet het ook echt.

Tegelijk verwacht Hij van ons een passende reactie. Zijn zegen is geen loos gebaar; dan mag onze manier van ontvangen ook niet oppervlakkig blijven. Gods zegen is een uitnodiging om ons aan Hem toe te vertrouwen, ons aan Hem te verbinden zoals Hij zich aan ons verbindt.

Zo hebben de leerlingen van Jezus het ervaren als een groot geschenk, toen hun Heer hen bij zijn afscheid zegende. Dat was meer dan een vriendelijke beleefdheid. Het was de toezegging dat Hij hen ook vanuit de hemel zou bijstaan. Het gaf de leerlingen de moed om in de Geest van Jezus te blijven spreken. En ze werden daarin niet teleurgesteld. Hij was er bij!

In dat geloof wil ik u zegenen, nu ik op deze plaats voor het laatst mijn bijdrage lever. Ik zeg u toe dat ik ook vanuit mijn nieuwe woonplaats het goede voor u zal zoeken. Ik zal voor u blijven bidden dat God u genadig zal zijn. En ik zal me er ook zelf naar vermogen voor blijven inzetten. Dan blijven we in Christus Jezus aan elkaar verbonden. Samen onder Gods zegen.

Kornelis Harmannij