Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Stil

dec 06 2020

Het ziet ernaar uit dat het een stille Kerst zal zijn dit jaar. Geen grote zangavonden of koorconcerten. Geen uitgebreid kerstdiner met vrienden en familie. Hooguit met een paar mensen naar de kerk.

Noem dat gerust een gemis. Want het was niet echt een ‘stille nacht’, toen Jezus geboren werd. Een hemels leger van engelen zong in het buitengebied van Betlehem over ‘Eer aan God’. Terecht dus als er juist rond Kerst veel gezongen wordt. En jammer wanneer dat nu niet kan.

Ook het organiseren van een kerstdiner past bij de stijl van Jezus. De verhalen die Hij vertelde, eindigen nogal eens met een feestmaal. Zelf was Hij vaak op feestjes te vinden. Of beter: overal waar Hij kwam en werd geloofd, daar werd het feest.

Helaas was dat feest niet algemeen. Mensen roddelden over die feestende Jezus. Zelf deden ze er natuurlijk niet aan mee. Zij zouden die Zoon van God wel even leren hoe het in deze wereld toegaat. Ze maakten het voor Hem tot een hel van afwijzing.

Het blijft een eeuwig wonder dat Jezus zich toen niet terugtrok, maar voor deze wereld door het vuur ging. Ja, daar mag je stil van worden, van zoveel liefde.

Zo mogen we in deze tijd van stilte de juiste orde weer ontdekken. Niet wij maken Kerst, maar Kerst maakt ons. Laat je nu in alle rust volstromen met dankbaarheid voor Christus’ komst. Dan zijn we straks, als het weer kan, niet meer te houden!

Kornelis Harmannij