Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Verloren

dec 18 2020

Het afgelopen jaar wordt al een verloren jaar genoemd. Zoveel plannen die niet door konden gaan, zoveel activiteiten die werden stilgelegd, zoveel waardevols dat misschien nooit meer terugkomt.

Speciaal wordt wel gesproken over een verloren generatie onder de jongeren. Want juist als je jong bent, heb je unieke ervaringen in werk en relaties, die je je hele leven bijblijven. Maar wat als die ervaringen een groot leeg gat zijn? Je kunt dat later moeilijk meer inhalen.

Het klinkt daarom misschien merkwaardig als Jezus leert om ons leven te verliezen (je leest dat bijvoorbeeld in Marcus 8:35). Toch blijkt het telkens waar te zijn: wie wanhopig probeert om alles overeind te houden, merkt telkens dat het hem niet zal lukken. Maar wie het overgeeft aan God, wordt door Hem verrast met een leven van blijvende waarde.

Jezus heeft daarvan zelf het bewijs geleverd. Toen Hij als vroege dertiger werd geëxecuteerd, leek Hij verloren. Zijn leven, zijn reputatie, zijn volgers, alles weg. Toch zeggen wij vandaag dat van niemand het bestaan zo waardevol is geweest als dat van Hem. Want het leven dat Hij verloor, werd door zijn hemelse Vader weer opgeraapt en voor eeuwig vastgezet.

Laat het voorbije jaar dan voor onze beleving een verloren jaar zijn. Aanvaard dat verlies en houd je lege handen open voor God. Want Hij gaat onbelemmerd door op weg naar zijn Rijk. Hij laat geen jaar, zelfs geen dag, verloren gaan. Wie bij Hem aanhaakt, mag blijvend delen in die winst.

Kornelis Harmannij