Agenda
13 mei
Eredienst - Hemelvaart

10:00
J.W. Sonneveld (Houten)

16 mei
Eredienst - Jaarthema

10:00
br. André Verschelling

16 mei
Eredienst

16:30
ds. H. Wendt (Waardhuizen)

23 mei
Eredienst - Pinksteren

10:00
ds. G. Hagens (Houten)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

13 MEI: Eredienst - Hemelvaart - J.W. Sonneveld (Houten)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

We beleggen weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Saai

feb 14 2021

Nog nooit waren kinderen en tieners zo enthousiast bij het idee weer naar school te mogen gaan. Want thuis leren? Dat is eventjes leuk, maar daarna vooral saai.

Het weer werkt ook al niet mee. De wintermaanden kennen veel grauwe dagen. Soms heb je het gevoel dat het hele leven een saaie boel geworden is.

We kijken dus uit naar de lente, als het wat vrolijker wordt. En de zomer, als hopelijk alles weer mogelijk is. Wat zullen we blij zijn, als we eindelijk weer gewoon naar de kerk kunnen!

Zou het? Want vonden we voorheen ook kerkdiensten niet vaak saai? En zullen we dat na verloop van tijd niet opnieuw zeggen? Alles wat nieuw is of wat je een tijd hebt moeten missen, is spannend en mooi. Maar na verloop van tijd went het weer.

Ik ontmoet mensen die daarom zelfs niet verlangen naar een eeuwig leven. Want een eindeloos leven, dat klinkt best wel saai.

En ze hebben gelijk. Tenminste, als je God er buiten houdt. Want er is maar één ding dat nooit verveelt: het kennen van God, en het beleven van zijn goedheid in Christus Jezus. Zonder Hem hoeft voor mij het eeuwige leven ook niet. Maar met het zicht op Gods hemelse trouw zal ik me nooit vervelen.

Het leuke is: daar mag je vandaag al mee beginnen. Laat je boeien door Gods Geest. Dan wordt het leven weer de moeite waard. Dan wordt zelfs een kerkdienst een hoogtepunt.

Kornelis Harmannij