Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Stress

feb 27 2021

De één heeft stress omdat hij vanwege het voortdurend thuiswerken de uitdaging mist, en het contact met collega’s; de ander heeft stress omdat hij niet mag thuiswerken, en collega’s telkens te dichtbij ziet komen. Sommigen zijn gestrest omdat ze het in deze tijd extra druk hebben; anderen zijn gestrest omdat ze al maanden vrijwel niets hebben kunnen doen. Verder leveren de corona-maatregelen niet alleen stress op bij wie er onder lijdt, maar ook bij wie ze moet handhaven.

Hebben gelovige christenen geen last van stress? Was het maar waar! Wel hebben christenen bij zichzelf een belangrijke oorzaak ontdekt van stress: het irreële verlangen om zelf zo sterk te zijn dat je God niet nodig hebt. Want zie dat maar eens vol te houden! Het veroorzaakt een continue angst om te falen, angst voor eenzaamheid maar ook voor te grote drukte, angst dat je wordt doorzien maar ook angst dat je niet gezien zou worden, angst voor de dood maar ook angst voor het leven. Kortom: stress.

Wie tot God terugkeert, is dat niet meteen kwijt. Maar we leren van Christus Jezus, hoe die zich begaf in onze gestreste wereld. Dat liet Hem niet onaangedaan. In het zicht van het kruis was Hij bepaald niet stoer. Als een bang kind vluchtte Hij naar zijn Vader. Maar wonderlijk: daar vond Hij vrede. Het vertrouwen op God hielp Hem om het leven los te laten en de dood te overwinnen. Want God sleepte Hem er doorheen.

Kornelis Harmannij