Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Dubbel

mrt 20 2021

Het voelt een beetje dubbel, zeggen we dan. Ergens ben je er blij mee, maar je ziet ook de risico’s. Voor de één is het een verbetering, voor de ander een bedreiging. Ontwikkelingen zijn bijna nooit alleen maar goed of alleen maar slecht.

Nee, ik noem even geen voorbeelden. Die kunt u zelf wel bedenken. Want je komt het overal tegen. Dan worden er keuzes gemaakt of er gebeuren dingen waarvan je denkt: moet ik hier nou blij mee zijn of niet? Het voelt zo dubbel.

Ik merk het ook als ik naar mezelf kijk, naar wie ik ben en wat ik doe. Ik ben dankbaar voor zoveel wat God me gaf. Tegelijk schaam ik me voor wat fout ging, en waar ik mezelf en anderen tegenviel. Een blik in de spiegel is nooit alleen maar positief of negatief. Het is altijd wat dubbel.

Wonderlijk genoeg is die dubbelheid er ook in Gods bestuur. Hij zegt dat Hij alles aankan. Toch gebeuren er veel dingen waar Hij echt niet blij mee is. Ook wij hoeven dus niet alles goed te praten, gelukkig niet. Vraag God liever om je van alle zorgen te bevrijden. Hij zal het graag doen.

Het kruis van Jezus wil ons daarvan overtuigen. Want als er iets dubbel was, dan toch wel dat: verschrikkelijk wat mensen Hem aandeden, maar geweldig hoe God het gebruikt om de wereld te redden. Zo lost Hij de dubbelheid op. Het kwaad wordt veroordeeld, want Gods goedheid overwint.

Kornelis Harmannij