Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Hemelen

mei 26 2019

Hoe zeiden ze dat vroeger ook al weer? Als iemand stierf, werd gezegd dat hij was gaan ‘hemelen’. Letterlijk: naar de hemel gegaan. Het was een manier om de overtuiging uit te drukken dat het met de dood niet voorbij is.
Ook Christus Jezus is ooit gaan ‘hemelen’. Op “hemelvaartsdag” herdenken we dat. Bijzonder is alleen dat die hemelvaart niet gekoppeld is aan de dag van zijn sterven. De Bijbel vertelt dat Hij twee dagen na zijn dood al weer tot leven kwam en zich aan zijn leerlingen heeft vertoond. Ruim een maand bleef Hij vervolgens nog bij hen. Pas daarna vertrok Hij naar de hemel.
Vanwaar die omweg? Als Jezus toch de hemel als eindbestemming had, zou Hij zich de moeite van de opstanding uit de dood kunnen besparen. Waarom is Hij na zijn dood niet direct gaan hemelen?
Het heeft in ieder geval een dubbel effect. Het eerste is dat Jezus liet zien dat het met de dood inderdaad niet voorbij is. Hij kwam terug uit de dood! Het tweede effect is dat Jezus liet zien dat ook de hemel van God inderdaad bestaat. Zijn leerlingen hebben gezien hoe Hij daarheen vertrok en niet terugkwam. Tenminste, niet direct. We rekenen erop dat Hij ooit wel weer terugkomt, om de hemel op aarde te brengen en voor iedereen te bewijzen dat de dood niet het einde is. Spannend, zo’n hemelvaart!

Kornelis Harmannij