Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Lente

mei 14 2019

Waarom vinden we de lente zo'n bijzondere tijd, meer nog dan de zomer? Het is niet omdat het weer in de lente zoveel mooier is. Soms wel, maar vaak ook niet.
Of dezelfde vraag, maar anders gesteld: Waarom denken veel mensen met heimwee terug aan hun jeugd? Het is niet omdat ze toen rijker waren dan nu. Soms wel, maar meestal niet.
Waarom dan toch dat geluksgevoel? Ik denk dat het antwoord is: omdat het een tijd is die vol is van beloften. De lente belooft nieuw leven. En in je jeugd kun je dromen over later. Nee, die dromen komen niet altijd uit. Maar dat de mogelijkheid er is, dat je de vrijheid voelt van 'het kan heel mooi worden', dat geeft een diepe beleving van geluk.
Misschien dat onze God daarom zo veel werkt met beloften. Beloften voor Abraham. Beloften voor Israël. Beloften voor wie Christus Jezus volgt. Die beloften gingen vaak over een verre toekomst. Abraham heeft de uitkomst ervan niet meer zelf beleefd. Israël kreeg de mooiste beloften te horen in de tijd dat het een dieptepunt in zijn geschiedenis beleefde. En ook wie Christus Jezus volgt, ziet nog niet direct gebeuren wat God in het evangelie belooft. Toch werkt het. Want we kennen God inmiddels goed genoeg om te weten dat Hij woord houdt. Dat wekt verwachtingen. Dat maakt een mens gelukkig. We leven als het ware in de lente van de Gods plannen: straks komt de grote zomer!

Kornelis Harmannij