Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Voorbij

jun 13 2019

Wanneer u dit leest, zijn de pinksterdagen al weer voorbij. En daarmee alle christelijke feestdagen die u zoveel fijne vrije dagen hebben bezorgd. Het begon met de kerstdagen, in de feestmaand december; toen een paar stralende paasdagen eind april; en nu dan de afsluiting met hemelvaart en Pinksteren.
Misschien dat de christelijke feestdagen daarom zo ongekend populair blijven: er zit steeds weer een vrije dag aan gekoppeld. Al zijn ze nu dus op. Tot aan de volgende serie, eind dit jaar. Dat duurt nog lang; voorlopig is het voorbij.
Daarom is het wel aardig om te weten dat Pinksteren juist betekent: het is niet voorbij! Het verhaal van Jezus, dat begon met kerst (zijn geboorte) dreigde vast te lopen met passen (zijn kruisiging). Zijn leerlingen beweerden dat Hij uit de dood was opgestaan en vervolgens naar de hemel gegaan, maar hoe bewijs je dat? Met Pinksteren vieren we dat Jezus dat bewijs zelf heeft geleverd. Vanuit de hemel. Vanaf toen, zo rond het jaar 30, tot nu toe, in 2019, is zijn Geest aanwezig onder de mensen. Al 2000 jaar lang raakt het evangelie van Jezus mensen aan, zodat ze het aandurven om Hem te geloven en zich weer toe te vertrouwen aan zijn Vader, God in de hemel. Dat mag bijzonder heten. Blijkbaar is het toch niet echt voorbij. Want de Geest van Jezus gaat onvermoeibaar verder.

Kornelis Harmannij