Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Vakantie

jul 07 2019

De oude Grieken noemden het ‘skholè’. Ons woord ‘school’ is ervan afgeleid. Als scholier vond ik dat bizar: vakantie = school?? Maar het was zo gek nog niet. Het ging immers om de tijd dat je niet hoefde te werken. De oude Grieken vonden het heerlijk om dan samen te gaan filosoferen over de diepzinnigheden van het leven. Daar werd je wijzer van. Dat was samen ‘school’ maken.
Tegenwoordig hebben we andere manieren. De vakantie is nu de tijd om op reis te gaan. We laten ons verwennen in een luxe resort. Of we gaan op ontdekkingstocht in exotische oorden. Alles in de hoop dat we er gelukkiger van worden. En misschien een beetje wijzer.
Maar als we er één ding van hebben geleerd, is het misschien wel dit: dat verlangde geluksgevoel is niet op bestelling leverbaar. En die wijsheid komt ons ook niet zomaar aanwaaien. Daar heb je een goede leraar voor nodig. Of mag het ook een Leraar zijn?
Het is mijn ervaring dat ik me op vakantie pas echt gelukkig voel wanneer ik bereid ben om elke dag van God te ontvangen. Zoals ik ook pas echt wijzer word als ik me door Christus Jezus laat leren. In de vakantie heb ik de tijd om daarover na te denken. En er met mijn vrouw over door te praten. Zo is mijn vakantie alsnog een beetje ‘school’. Bizar? Nee, verrijkend.

Kornelis Harmannij