Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Zinvol

jul 30 2019

Hoe zinvol is mijn leven? Doet het ertoe dat ik besta? Of had ik er net zo goed niet kunnen zijn, misschien was dat zelfs beter geweest? Het valt me op dat zulke vragen niet alleen spelen bij mensen die zich afgewezen voelen (denk aan vluchtelingen) of te horen krijgen dat ze alleen maar geld kosten (ouderen) of geen werk kunnen vinden (bijvoorbeeld vanwege een beperking). De vraag naar de zin van het leven – en dan speciaal de zin van mijn leven – wordt ook gesteld door jongeren, door succesvolle werkers, door mensen met een grote vriendenkring. Het is een vraag die speciaal opkomt in de zomer, in de vakantie, de tijd dat je dacht te kunnen genieten. Soms lukt dat aardig, soms ook minder. In beide gevallen borrelt meermalen de vraag op: waar doe ik het eigenlijk voor? Wat heeft het allemaal voor zin?
Op zo’n moment merk je weer eens dat we als mensen gemaakt zijn om contact te houden met onze Schepper. Wie denkt te kunnen leven zonder God, zal altijd iets ervaren van eenzaamheid, en daarmee van zinloosheid. Maar wie zich toevertrouwt aan de Vader in de hemel, die ons in zijn Zoon het bewijs van zijn liefde gaf, heeft voor altijd een vaste grond onder zijn bestaan. Die relatie met God blijkt van groter belang dan factoren als succes, vriendschap, gezondheid of geld. Het kennen van je hemelse Heer maakt je leven zinvol, ook al zou verder niemand naar je omkijken.

Kornelis Harmannij