Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

ZELF DOEN

aug 27 2019

Onze kleindochter van twee kan het pittig zeggen: ‘zelf doen’. Of het nu gaat om het aantrekken van haar jas, het doen van ontdekkingen of het nemen van beslissingen: zelfstandigheid is haar lief. Gelijk heeft ze. Het hoort bij een gezonde ontwikkeling. Het gaat pas mis wanneer ze denkt dat ze ook werkelijk niemand anders nodig heeft en dat ze dus niet hoeft te luisteren naar wat haar ouders zeggen. Dan moeten vader en moeder soms even ingrijpen. Dan gaan zij het ‘zelf doen’.
In de verhouding tussen God en ons werkt het niet veel anders. De Schepper heeft ons zo gemaakt dat we ons zelf kunnen ontwikkelen, zelf kunnen nadenken en zelf beslissingen kunnen nemen. Je hoeft niet bij elke keuze die je maakt eerst de Bijbel te bestuderen om die ene optie te vinden die in dit geval Gods wil zou zijn. Hij gunt ons veel vrijheid!
Het gaat pas mis wanneer mensen denken dat ze ook werkelijk zonder God kunnen en dat ze dus niet naar Hem hoeven luisteren. De schadelijke gevolgen zien we overal om ons heen.
Onze hemelse Vader zag zich daarom genoodzaakt om het ‘zelf te gaan doen’. Hij zette daarvoor zijn enige echte Zoon in: Christus Jezus nam het van ons over.
Nu hebben wij weer de keus. We kunnen eigenwijs blijven en daarmee vastlopen. Of we kunnen ons schikken naar deze Heer en zo onze vrijheid behouden.
Onze kleindochter begint het al te leren. U ook?

Kornelis Harmannij