Agenda
01 nov
Eredienst - Avondmaal

10:00
ds. K. Harmannij

01 nov
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

04 nov
Eredienst - Dankdag

19:30
ds. K. Harmannij

08 nov
Eredienst

10:00
br. André Verschelling

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

01 NOV: Eredienst - Avondmaal - ds. K. Harmannij
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een jonge gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Bekijk de resultaten van de interactieve vragen zondag 11 oktober

Kerk-zijn tijdens corona

Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar daviddewit1@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Beter

sep 10 2019

Zijn christenen betere mensen dan anderen? Ben ik beter dan mijn buurman die niets heeft met kerken of geloven? Ik zou het niet durven beweren. Liever beken ik dat zoveel tekort schiet dat ik het niet aandurf zonder de genade van God. Daarom komen christenen naar de kerk: niet om te laten zien dat zij betere mensen zijn, maar om te erkennen dat alleen God goed is.

Het heeft geen zin om op anderen neer te kijken. Kijk liever op naar God en Christus Jezus. Het heeft geen zin om minachtend te doen over anderen als zij falen. Spreek liever over de God die mislukte mensen weer tot leven brengt.

Heb ik dan helemaal geen mening over anderen, ongelovig of anders gelovig? Natuurlijk heb ik dat. Wat ik van anderen hoor of zie kan me blij maken, of juist kwaad. Misschien dat ik ze dat nog durf te vertellen ook. Maar het komt mij niet toe om een algehele beoordeling van iemand te geven. Dat recht heeft onze God alleen. Hij die de mensen heeft gevormd en die weet wat hen beweegt. Die doorziet wat echt is of nep.

Het mooiste is daarbij dat Hij bereid is om veel door de vingers te zien. Nee, Hij praat wat kwaad is niet goed. Maar wie kwaad doet mag altijd bij Hem aankloppen om vergeving. Daar is Hij goed in. Beter dan ik. Ik durf zelfs te zeggen: beter dan alle mensen. Hij wel.

Kornelis Harmannij