Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Druk

sep 29 2019

De vakanties zijn voorbij, de agenda stroomt weer vol. Nog even en we zijn weer druk, druk, druk. Te druk eigenlijk, vinden veel mensen. Ze raken oververmoeid en voelen zich opgebrand.

Vreemd eigenlijk: groeiende welvaart en inzet van nieuwe technieken hebben niet geleid tot minder druk op ons bestaan. Het lijkt zelfs alsof het alleen maar erger is geworden.

Zou de oorzaak ook bij onszelf kunnen liggen? We willen graag meer, groter, krachtiger, verder, heftiger, hoger. Maar we weten nauwelijks meer waarom.

Toen God de mensen schiep, maakte Hij hen op de groei. Zeker. Stilstand is nog nooit Gods ideaal geweest en hoeft dat ook voor ons niet te zijn. Maar wel gaf Hij ons een kader mee. We mochten ons ontwikkelen om deze wereld te ontwikkelen, zodat het iets moois zou worden voor Hem.

Dat laatste zijn we een beetje kwijtgeraakt, is mijn indruk. Dan wordt die ingeschapen prikkel om te groeien tot een prikkel vol onrust. Een onrust die nooit bevredigd wordt maar je wel steeds verder opjaagt.

Laten we daarom terugkeren naar het doel waarvoor we gemaakt zijn: deze wereld ontwikkelen tot iets moois waar de Schepper met plezier naar kijken kan. Je zult merken dat er dan veel is dat niet meer zo nodig hoeft. Je kunt je concentreren op de dingen die er werkelijk toe doen. Want God stelt niet zulke hoge eisen als wij. Hij gunt ons vrede en ontspanning. Zodat we in alle rust kunnen groeien, naar Hem toe.

Kornelis Harmannij