Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Vrede

okt 15 2019

Het diepste geluk is voor mij de ervaring van vrede. Vrede houdt in dat de verhoudingen goed zijn: de verhouding met God, met de mensen om je heen en met je leefwereld. Er is onderling begrip, vertrouwen en waardering.
Vrede vraagt wel dat je bereid bent om jezelf toe te vertrouwen aan de ander, jezelf aan te passen aan de ander. Veel mensen durven dat niet of willen dat niet. Zij zoeken hun geluk liever in een beleving waar je geen anderen voor nodig hebt. Drank en drugs zijn daarvan het ultieme voorbeeld. Maar ook zonder dat merk je hoe sommigen nauwelijks geïnteresseerd zijn in anderen. Ze gaan voor de persoonlijke kick.
Zulk gedrag verstoort de vrede. Vrede met God? Ik zoek het zelf wel uit. Vrede met de mensen om me heen? Die zitten me meestal in de weg. Vrede met mijn leefwereld? Ik pak wat ik nodig heb en gooi van me af wat ik niet wil.
Word je er gelukkiger van? Niet echt. Want kicken zonder vrede maakt je vooral rusteloos. Je botst met alles en iedereen.
Terecht daarom dat onze God veel werk maakt van vrede. Zijn Zoon Christus Jezus zette zich in om ons bij zijn Vader terug te brengen. Ook leerde Hij ons weer wat echte liefde is. Zelfs belooft Hij eenmaal alles nieuw te maken. Er is hoop voor onze wereld! Zo komt er weer ruimte voor vrede en voor het diepe geluk dat daarbij hoort.

Kornelis Harmannij