Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Crisis

okt 29 2019

Bankencrisis, huizencrisis, vluchtelingencrisis, klimaatcrisis, stikstofcrisis, PFAS-crisis. Het stapelt zich maar op. Wat moet een mens ermee?
Zie het als een afrekening. Dat is namelijk de betekenis van het oude (Griekse) woord ‘crisis’. Je hebt jarenlang op een bepaalde, misschien niet altijd verstandige, manier geleefd. Je wilde niet weten van eventuele schade die je ermee aanrichtte of mogelijke problemen die je ermee veroorzaakte. Tot je op een gegeven moment de rekening gepresenteerd krijgt. Dan is het crisis.
‘Crisis’ is ook een woord uit de Bijbel. Meestal wordt het vertaald als ‘oordeel’. God beoordeelt mensen en doet hen recht. Ja, dat kan beangstigend zijn. Wie zich van God of gebod niets aantrok en alleen deed wat hem zelf goed uitkwam, moet daar ooit voor boeten. Dat zal niet meevallen.
Toch is het vooral iets om naar uit te kijken. Want de crises die wij veroorzaken en die nu over ons heen vallen zijn vaak blind in hun uitwerking. De mensen die erdoor getroffen worden zijn niet altijd de mensen die schuldig zijn. De grootste veroorzakers ontspringen nogal eens de dans. Dat zal bij Gods oordeel anders zijn. De mensen die zijn goede gaven hebben misbruikt, gaan dan niet langer vrijuit. Maar wie met al zijn problemen bij God aanklopt om hulp, wordt in genade ontvangen en getroost.
Reden genoeg om ons nu al door God te laten leren. Na zijn ‘crisis’ zal er geen crisis meer zijn. Dan heerst enkel de vrede.

Kornelis Harmannij