Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Dankdag

nov 02 2019

De eerste woensdag van november is traditioneel ‘dankdag’. Aan het einde van het oogstseizoen beseffen we hoe rijk we zijn. Er is weer genoeg te eten voor iedereen.
Ook beseffen we hoe afhankelijk we zijn. Want als er eens een jaar niets zou groeien, zouden we het niet overleven. Een misoogst betekent hongersnood. Gelukkig zijn echte misoogsten in Nederland zeldzaam. Maar toch. We leven van graan, aardappelen, groente en fruit die ieder jaar opnieuw geteeld en geoogst moeten worden. En die in de tussentijd moeten groeien. Dat gaat niet zomaar. We hebben daarom ieder jaar reden om dankbaar te zijn voor wat we mogen oogsten en eten.

Maar ‘dankdag’ betekent nog iets anders. Het betekent ook dat we onze dankbaarheid adresseren aan de God die alles maakte en nog steeds alles onderhoudt. Het is zijn levenskracht die alles doet groeien. Het is zijn goedheid die ons doet leven.
We zijn ons daar niet altijd van bewust. Het is zo gewoon geworden. Je kunt er op rekenen: stop een graankorrel in de grond en er komt vanzelf een halm en een aar tevoorschijn. We beleven het nauwelijks als een wonder, want het gebeurt elke keer opnieuw.
In werkelijkheid is het een bewijs van Gods betrouwbaarheid. De Schepper van deze wereld is geen machthebber van de willekeur. Hij geeft stabiliteit. Je kunt op Hem rekenen. Hij ondersteunt ons leven steeds maar door. Het is goed om van Hem afhankelijk te zijn. Het is goed om Hem te danken.

Kornelis Harmannij