Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Massa

nov 19 2019

Massa trekt. Als ergens veel mensen staan, raak je nieuwsgierig. Daar gebeurt het, daar moet je zijn! Massa geeft een sterk gevoel. In je eentje demonstreren kan, maar een grote optocht krijgt meer aandacht. Een feestje vieren lukt wel met z’n twee, maar met een massa gaat het pas echt los. Een handjevol kerkgangers is genoeg om de deuren voor te openen, maar een kerk vol mensen maakt meer indruk.
Massa kan je ook benauwen. Wanneer je moet dringen voor een plaatsje. Wanneer iedereen het goed lijkt te hebben met elkaar, maar jij valt daar buiten. Wanneer je achteraan moet sluiten in een eindeloze rij. Wanneer je behandeld wordt als een nummer. Een mens kan zich verloren voelen in de massa.
Bijzonder is daarom wat over Jezus wordt verteld. Hij trok massa’s mensen. Een openluchtdienst met duizenden deelnemers was geen uitzondering. Maar evengoed vond Hij tussen die enorme aantallen de eenling die zijn hulp nodig had. Veel wonderverhalen gaan over mensen die niet opvielen in de massa en toch door Jezus werden opgemerkt.
Want zo is God. Hij verzamelt een kerk wereldwijd, door alle tijden heen. Het wordt een massa die niet te tellen is, zoveel. Evengoed belooft Hij je persoonlijk te kennen. Je bent voor Hem geen nummer maar een naam. Een naam die precies typeert wie je bent. Hij kent jou als geen ander. Hij weet wat jij nodig hebt en zal erin voorzien. Zo deed zijn Zoon, en zo doet de Vader.

Kornelis Harmannij