Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Moeder

dec 11 2019

Heeft God ook vrouwelijke eigenschappen? Kan Hij voelen wat een moeder voelt? De vraag stellen is haar beantwoorden. Tenminste als je aanvaardt dat Hij de Schepper is van alles. Hij is de grote Ontwerper, de Uitvinder, de Maker. Hij bedacht de mensen, Hij bedacht het onderscheid tussen mannelijk en vrouwelijk, Hij vormde de eerste vrouw en bracht haar als een bijzondere gift naar Adam. Dus hoezo zou Hij niet weten wat vrouwen beweegt? Hij heeft die beweging zelf in gang gezet.
Er zijn veel mensen, zowel mannen als vrouwen, die zich speciaal verwant voelen met Maria, de moeder van Jezus. Dat is niet verwonderlijk. Ze heeft in het kerstverhaal een ereplaats. In de Bijbel wordt met respect over haar geschreven. Maar het zou onjuist zijn om te denken dat we haar voorspraak en bemoeienis niet kunnen missen, omdat zij iets zou hebben wat God ons niet geven kan.
Onder de mensen geldt dat mannen aanvulling nodig hebben. Een vrouw verrijkt hun leven. Maar onze God heeft geen aanvulling nodig. Weliswaar wordt over Hem gesproken als een ‘Hij’, maar dat is niet omdat Hij enkel het mannelijke zou kennen, en alles wat vrouwelijk is zou missen. God is in zichzelf compleet. Je mag er op rekenen dat Hij weet wat liefde is, dat Hij zorgen kan, dat Hij mededogen kent, dat Hij geduldig kan zijn. Hij kan voelen wat jij voelt. Hij kent je door en door. Alsof Hij je moeder was.

Kornelis Harmannij