Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Eenzaam

jan 20 2020

Om je eenzaam te voelen hoef je niet alleen te zijn. Gevoelens van eenzaamheid ontstaan juist wanneer je om je heen veel mensen ziet. Mensen die het goed hebben met elkaar. Tenminste, zo lijkt het voor jou. Maar jij staat daarbuiten. Jij doet niet mee. Jij bent eenzaam.
Zo zal ook Jezus zich vaak eenzaam hebben gevoeld. Als mensen wel van alles van Hem wilden, maar niet begrepen wat Hijzelf wilde. Als zelfs zijn eigen leerlingen Hem schaapachtig aankeken: wat bedoelt U nou precies?
Bijzonder is hoe Jezus hierop reageerde. Je merkt bij Hem niets van bitterheid. Hij trok zich niet terug in zijn cocon. Hij bleef zich geven in liefde.
Niet dat het daardoor meteen beter werd. Hij werd evengoed gekruisigd, omringd door publiek, en daardoor volstrekt eenzaam.
Maar nauwelijks twee dagen later werd Hij door zijn hemelse Vader tot leven gewekt. Het was het begin van een triomftocht over de hele wereld die nog steeds voortduurt. Ontelbaar veel mensen sloten zich bij Hem aan. Vaak eenzame mensen, die bij Hem begrip, liefde en een Thuis vonden.
Voelt u zich eenzaam? Weet u dan in goed gezelschap. Volg Jezus, die zijn energie niet verspilde aan pogingen om bij de mensen in het gevlij te komen. Volg Hem in zijn eenvoudige betoon van liefde, in trouw aan zijn hemelse Vader. Als beloning werd Hij het hart van een nieuwe gemeenschap die geen eenzaamheid meer kent. U bent er welkom.

Kornelis Harmannij