Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Liefde

feb 06 2020

Houdt u van alle mensen evenveel? Vast niet. Tenzij u van niemand houdt, dat kan natuurlijk ook. Maar meestal hebben we wel een bepaalde voorkeur. Je hebt met de een meer dan met de ander. En dat is prima.
Toen God ons leerde om onze naaste lief te hebben als onszelf, bedoelde Hij niet dat we onze gevoelens exact zouden moeten verdelen. Gesteld al dat zoiets mogelijk zou zijn. Hij wilde ons eraan herinneren dat niemand het recht heeft om te denken dat hij voor God belangrijker is dan een ander. Wees blij met de liefde die Hij je geeft, en gun dat op dezelfde manier aan die ander.
Als je vervolgens kijkt hoe God zijn liefde aan mensen toont, zie je duidelijke verschillen. Blijkbaar heeft God toch ook zijn voorkeuren en behandelt Hij ons niet allemaal gelijk.
Maar niemand valt er bij voorbaat buiten. Iedereen is welkom om te genieten van Gods goedheid en van de redding door Christus Jezus. En als je dan komt, zul je versteld staan.
Want verkijk je niet op de mensen die op het eerste gezicht veel problemen kennen. Houdt God minder van hen? Juist onder zulke mensen tref je er aan die zich bevoorrecht voelen, omdat ze zoveel bewijzen van Gods liefde hebben ervaren.
Zo werkt dat blijkbaar in de liefde. Het is geen afgepast patroon, voor iedereen hetzelfde. Het is aandacht voor jou persoonlijk, elke keer verrassend. Zou u het anders willen?

Kornelis Harmannij