Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Licht

feb 21 2020

De dagen worden weer langer, zeggen we. En we bedoelen: het is weer langer licht. Daar worden we vrolijk van. Want als het buiten lichter is, voelt het van binnen ook een stuk lichter.
Onlangs hoorde ik iemand zeggen dat hij liever zijn benen zou missen dan zijn ogen. Gelukkig hoefde hij niet kiezen. Maar zijn boodschap was duidelijk: we ervaren het als een eerste levensbehoefte om het licht te kunnen zien. Om je te oriënteren, om andere mensen te ontmoeten, om te kunnen lezen. En ja, ook om op je telefoon te kunnen kijken.
Het eerste wat God schiep, was het licht. Niet de zon maar het licht. De zon is slechts een middel, het licht is de essentie. De zon wordt ooit overbodig, zegt de Bijbel. Want God zelf zal ons licht zijn, samen met Jezus, ‘het licht voor de wereld’. Door Hem gaan we de dingen doorzien, door Hem vinden we het geluk, door Hem kunnen we verder op onze weg door het leven.
Het probleem is alleen, zo zei Jezus ooit, dat de mensen te vaak in het donker blijven zitten. Onder het mom van ‘privacy’ verstoppen ze hun doen en laten, omdat ze weten dat veel ervan niet deugt.
Hoe heerlijk moet het dan zijn om in het licht van God te stappen. Hij wil zonden vergeven en ons een nieuwe stijl van leven aanleren. Daden waarvoor we ons niet hoeven te schamen. Een leven in het Licht.

Kornelis Harmannij