Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Vertrouwen

mrt 17 2020

Wat betekent vertrouwen, wanneer Corona op de loer ligt? Maakt vertrouwen op God je onkwetsbaar? Nee, dat zal niet zo zijn. Maar wat dan wel?
Er zijn er die zeggen: ‘vertrouwen is goed, voorkomen is beter’. Dat klinkt verstandig. Maar ‘vertrouwen’ komt er op deze manier wat bekaaid van af.
Aan de andere kant ken ik ook niemand die zal vinden dat het vertrouwen op God alle voorzorgsmaatregelen overbodig maakt. Je hebt hersens gekregen, gebruik ze!
Maar hoe dan? Uiteindelijk draait het om de vraag wat je met ‘vertrouwen’ bedoelt. Het is geen vrijwaring van problemen maar hulp middenin die problemen. Vertrouwen op God betekent dat je gelooft dat Hij alle dingen in de hand heeft, en vooral: dat Hij daarin betrouwbaar handelt. Hij is een God van recht, Hij zal je nooit bedriegen.
Kijk naar Jezus: Hij vertrouwde op God en kon zo de kruisdood aan. Hij deed wat zijn Vader Hem had opgedragen want Hij vertrouwde dat het alleen op die manier goed zou komen. En dat kwam het.
Zo is het ook voor ons zaak dat we in deze onzekere tijden opnieuw leren om onze keuzes af te stemmen op de wil van God. Doe wat goed is voor Hem, en daarmee voor de mensen om je heen. Dan zal Hij wel zorgen dat het ook goedkomt voor jou. Hoe? Dat is niet van te voren te zeggen. Het is niet voor niets een kwestie van vertrouwen!

Kornelis Harmannij