Agenda
25 apr
Eredienst

10:00
ds. Riemer (Langerak)

25 apr
Eredienst

16:30
ds. K. Harmannij

02 mei
Eredienst

10:00
open dienst

02 mei
Eredienst

16:30
ds. P Poortinga (Zeewolde)

Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

25 APR: Eredienst - ds. Riemer (Langerak)
De kerkdiensten worden live uitgezonden via internet. Luister deze direct mee door op de Play knop hierboven te klikken. Meekijken kan via onderstaande link.

Meekijken en kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Concert Trinity - 30 oktober
Concert Trinity - 30 oktober

Trinity komt naar Best en jij kan erbij zijn!


Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten.


Lees meer

Jaarthema: Christfulness - Samen één in Christus

De komende tijd staan we als gemeente stil bij Christfulness, de verbinding met Jezus in ons dagelijks leven, maar ook de verbinding met elkaar, samen één in Christus.

Wanneer we ons verbinden met Jezus worden we steeds voller van hem. Jezus gebruikt daarvoor zelf het beeld van een wijnstok en ranken. Een rank los van de wijnstok kan niet groeien en zal ook geen vruchten voortbrengen. Als we als ranken zijn geënt op de wijnstok Jezus, dan worden we vol van hem en draagt ons leven vrucht. Hoe mooi zou het zijn als we aan het einde van het jaar kunnen zeggen dat we voller van Jezus zijn geworden? Dat we zogezegd 'Christful' door het leven gaan? En dat anderen dat ook merken!

Meer info

Kringpaper 5: Lijden met Jezus

Kerk-zijn tijdens corona

Update 17 december
Helaas zijn door de oplopende besmettingen de diensten voorlopig alleen online te volgen. Dit kan via Kerkdienstgemist. Dat betekent dat er tijdens de diensten alleen mensen in de Lidwinakerk aanwezig zijn die een taak hebben.


Vanaf zondag 7 juni beleggen we weer fysieke erediensten met gemeenteleden en bezoekers in de Lidwinakerk. Naast iedereen met een specifieke rol zijn er maximaal 30 mensen aanwezig in de kerk. Als u van plan bent als bezoeker naar onze diensten te komen, zou u dat dan door kunnen geven via e-mail naar jaap.uringa@gmail.com?

Daarnaast zullen de diensten nog steeds live via internet uitgezonden worden vanuit onze kerk. Deze kunt u online meebeleven via Kerkdienstgemist.

Blog

Beperking

okt 10 2020

Bij ‘mensen met een beperking’ denken we het liefst aan anderen. Iemand in een rolstoel bijvoorbeeld. Of iemand met het syndroom van Down.

Maar met alle strenge maatregelen vanwege Corona weten we ons allemaal ‘mensen met beperkingen’. We kunnen even niet naar dat feestje. We kunnen niet gewoon samen naar de kerk. We kunnen zelfs niet als familie samenkomen. We worden aan alle kanten beperkt. Lastig.

Als christenen kijken we dan omhoog, naar God in de hemel. We geloven dat zijn mogelijkheden onbeperkt zijn. Kan Hij iets voor ons betekenen?

In ieder geval blijkt dat niet te zijn dat Hij onze beperkingen allemaal opheft. Christenen genieten wel Gods speciale zorg, maar lopen evengoed tegen dezelfde problemen op als iedereen.

Waar wij troost uit putten, is dat God zelf wel doet wat wij niet kunnen. Zijn Zoon stapte in een bestaan vol beperkingen. Vastgespijkerd aan het kruis kon Hij geen kant meer op. Maar in zijn opstanding uit de dood bewees God dat Hij alles aankan.

Hij laat dat ook zien doordat Hij ons nog steeds in dienst neemt. Blijkbaar is Hij niet bang dat onze beperkingen zijn plannen zullen schaden. Hij durft het aan om de meest beperkte mensen een ereplaats te geven in zijn koninkrijk.

Laten we daarom in deze tijd leren van die andere ‘mensen met een beperking’. Want zij wisten al wat wij nu allemaal ondervinden: je hoeft niet veel te kunnen, als je maar wel het hulpje van God mag zijn.

Kornelis Harmannij