Agenda
Eredienst
Start Date/Time:
zondag 21 januari 2018 10:00
Recurring Event:
Recurring Event Every 1 week(s) on zondag until 30-12-2018 (total 52 events)
Importance:
Normal Priority
Description:
ds. K. Harmannij
Owned by SuperUser Account On zondag 31 december 2017
Kerkdienst meeluisteren

Luister Live

16 DEC: Eredienst - ds. K. Harmannij
De kerkdiensten worden uitgezonden via het internet. Als er een dienst uitgezonden wordt kan deze direct beluisterd worden door op de Play knop te klikken.

kerkdienst gemist

Wie zijn wij
Wij zijn een jonge gemeente met ruim 400 leden. De meeste van ons wonen in of rond het dorp Best; een deel woont in de noordelijke helft van Eindhoven. We noemen onszelf Gereformeerde Kerk. We zijn aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland (vrijgemaakt).

Lees meer

Wij geloven in God, die hemel en aarde gemaakt heeft.  Hij zorgt voor ons en heeft ons lief, zelfs nadat wij hem de rug
hadden toegekeerd, door onze eigen weg te kiezen.
Elke zondag hebben wij twee diensten. Dit doen we in de Lidwinakerk.

Lees meer

Facebook
Best Life
Best Life
Thema: Lonely Paradise

Maar wat is vrijheid? Er is van alles wat je kan weerhouden om in vrijheid te leven. Wanneer ben je echt vrij?
Spreker: Anko Oussoren

16 december 19:30 uur

Raadhuisstraat 209 Best

Lees meer
Welkom in de Lidwinakerk
Welkom in de Lidwinakerk
Elke zondag hebben wij twee diensten,
om 10:00 uur en om 16:30 uur.

U bent van harte welkom! Er staat iemand bij de deur om u te begroeten. Drink na de morgendienst een kopje koffie met ons mee.


Lees meer

Festival of Nine Lessons & Carols

Op zondag 9 december wordt in de Lidwinakerk door Kleinkoor Glorify het ‘Festival of Nine Lessons & Carols’ uitgevoerd.
Het ‘Festival of Nine Lessons & Carols’ is een kerkdienst die traditioneel in de adventstijd plaatsvindt en heeft zijn oorsprong in Engeland. In deze dienst wordt het verhaal verteld van de zondeval, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus aan de hand van negen korte lezingen, de lessons. De lezingen worden afgewisseld met het zingen van carols, hymnen en koormuziek.

De eerste en meest bekende uitvoering is die bij King’s College in Cambridge. Hier vond de eerste dienst plaats op kerstavond in 1918.  Sindsdien begint elke dienst met het bekende ‘Once in royal David’s city’ en wordt er geëindigd met ‘Hark! The herald angels sing’. Met de overige liederen wordt er gevarieerd. De liederen worden voor een deel door een koor uitgevoerd, maar ook veel in samenzang met de aanwezigen.
In de dienst op zondag 9 december die begint om 16.00 uur in de Lidwinakerk worden de carols uitgevoerd door Kleinkoor Glorify onder leiding van Cora van der Steeg.
Wilt u ook graag de sfeer van het feest van de geboorte van Jezus proeven? U bent van harte welkom. Entree is gratis. We hopen er samen met u een mooie dienst van te maken.

Bij Lidwina aan tafel

Heb jij behoefte aan gezelligheid, aanspraak én zin in een heerlijke maaltijd? Meld je dan aan voor Lidwina aan Tafel op zondag 9 december! Een gezamenlijke maaltijd om mensen uit Best bij elkaar te brengen.We organiseren één zondag per maand van 18.00 uur tot en met 20.00 uur deze maaltijden in de Lidwinakerk. De maaltijd is bedoeld voor alle mensen uit Best die het fijn vinden samen te eten en elkaar te ontmoeten. Samen eten doen we met iedereen, dus met mensen van binnen én van buiten de kerk, jong en oud. Iedereen die gezelligheid komt halen en brengen is welkom. 

De tafel staat gedekt in het nieuwbouwgedeelte van de Lidwinakerk, de ingang vind je aan
de Monseigneur Zwijssenstraat. Wij zorgen voor een eenvoudig drie-gangen menu. Met dieetwensen proberen we zoveel mogelijk rekening te houden.

De toegang is gratis. Je mag natuurlijk een vrijwillige bijdrage betalen voor de kosten als je dit prettig vindt. 

Heb je zelf geen vervoer? Wij willen je graag ophalen en thuisbrengen. 

Wie mee wil eten moet zich opgeven. Dat kan tot en met uiterlijk vrijdag 5 december via de mail: Lidwina.aan.tafel@gmail.com of bel 0499 – 392582. Ook kun je ons op dit nummer en mailadres bereiken voor verdere vragen.

Hopelijk tot binnenkort!