Samen leven

Je kunt je aanmelden bij Present om een dag te klussen, als groep of als familie of met mensen die je uit de straat kent. Dat klussen is niet bij iemand die je kent maar bij een huishouden dat hulp nodig heeft. Je kunt zelf uitkiezen wat voor klus je als groep aan wil pakken; een vervuild huis opruimen, een alleenstaande moeder helpen om haar huis op te knappen, een verwaarloosde tuin aanpakken. De match tussen de groep en het huishouden waar je aan de slag gaat wordt gemaakt door de Present organisatie.

Als groep ga je doorgaans een dag aan de slag. Met 4-7 man kun je een hoop werk verzetten. Meestal begint een project rond 9.00 en is het om 16.00 klaar. Het is de bedoeling om mensen met een vastgelopen huishouden te helpen en hen een positieve ervaring te geven. Het is voor hen heel fijn om een groep mensen te ontvangen die hen vrijwillig een dag komen helpen. Je kunt je ook als zogenaamde flexer aanmelden; Present deelt je dan in bij een project en een groep. De frequentie kun je zelf bepalen. Je kunt dat aangeven in het aanmeldformulier (aanvullende informatie).

Als je mee wilt doen, meldt je dan hieronder aan of neem contact op met

Frans Bareman, 040-2464779, Aanmelden

Al 15 jaar gaat er om de 14 dagen na de zondagse kerkdienst een groepje wandelen met bewoners van Zonhove. Deze bewoners zijn meervoudig gehandicapt en zitten allemaal in een rolstoel. We verzamelen om 12.00 op Zonhove. Dan maken we een ontspannen wandeling van ongeveer 45 minuten. Tijdens de rolstoelwandeling kletsen we wat met de bewoners of met elkaar. Als we terug zijn drinken we koffie met de bewoners en gaan we naar huis. Rond half 2 ben je weer thuis.

Voor de bewoners is de zondag de meest saaie dag; de dagbesteding is gesloten, er is geen school. De wandeling is voor de bewoners een uitje, en maakt de zondag minder saai. Ze kijken er naar uit en laten heel duidelijk merken hoe leuk ze het vinden. Als je (zo nu en dan) mee wilt lopen, meldt je dan hieronder aan of neem contact op met

Frans Bareman, 040-2464779, Aanmelden

Niet iedereen heeft een eigen auto. En als je slecht ter been bent of het regent als je naar de kerk wilt dan is het handig als er iemand is die je een lift kan geven. In de kerk hebben we daarom vrijwilligers nodig die zo nu en dan iemand een lift willen geven. Naar de kerk. Of naar de dokter.

We zoeken mensen die de beschikking hebben over een auto om zo nu en dan gemeenteleden of buurtgenoten die slecht ter been zijn of zelf niet kunnen rijden naar dokter/ziekenhuis/therapie te brengen of om hen naar de kerk of naar een kerkelijke activiteit te vervoeren. Ben je hiervoor beschikbaar, meld je dan hieronder aan of neem contact op met

Diaconie Lidwinakerk, Aanmelden

We willen als christenen in de samenleving Gods liefde uitstralen. Dat doen we onder andere door er te zijn voor mensen die hulp nodig hebben of eenzaam zijn. Ben je bereid een keer je handen uit de mouwen te steken door bijvoorbeeld een heg te snoeien, een huis op te ruimen, boodschappen te doen? Of ben je bereid iemand regelmatig te bezoeken of eens een wandelingetje te maken met een oudere? Meld je dan hieronder aan en laat ons weten wat je voor anderen kunt betekenen, zodat we snel op hulpvragen kunnen inspringen.

Diaconie Lidwinakerk, Aanmelden

Elke eerste woensdag in de maand organiseren wij een ochtend in de kerk waarin we de mogelijkheid bieden te kleuren, creatief bezig te zijn of samen een spel te doen, onder het genot van een kopje koffie of thee. Op deze manier willen we kleur brengen in het leven van mensen zowel binnen als buiten de kerk. Als je mee wilt helpen met organiseren meldt je dan hieronder aan of neem contact op met

Gerida Nelemans Aanmelden

Sinds een aantal jaren onderhoudt onze gemeente een diaconale relatie met Inaktelke, een dorp in Roemenië. De jongeren uit onze gemeente gaan jaarlijks op reis naar Inaktelke, om daar vriendschappen te vormen en te versterken, nieuwe indrukken op te doen, maar ook om tegelijkertijd werk te verzetten dat gedaan moet worden. De afgelopen jaren zijn op die manier kilometers stoep aangelegd in het dorp. Fantastisch mooie ervaringen zijn zo opgedaan. Kijk voor meer informatie kijk op https://www.facebook.com/BeinaktieEindhovenBest/

Als je geinteresseerd bent om mee te gaan meld je dan hieronder aan of stuur een mail.

Aanmelden

Voel je je wel eens eenzaam en zou je het leuk vinden om iemand te hebben waarmee je zo nu en dan kunt praten of waarmee je samen iets leuks kunt doen? Of zou je zelf buddy willen zijn en een paar uur per maand iets nuttigs of leuks doen met iemand die daar behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld een wandeling of fietstocht, een bezoek aan een tentoonstelling of concert of iets heel anders. Als dat je wat lijkt meld je dan hieronder aan voor ons buddyprogramma. Je kunt je opgeven voor een seizoen om te kijken hoe het gaat en voor een langere tijd als het je goed bevalt. Geef in het aanmeldformulier (onder aanvullende informatie) aan of je graag een buddy wil of dat je zelf buddy wilt zijn voor iemand anders.

Aanmelden

Maak een wandeling met een broeder of zuster! Het doel is om tijdens een wandeling andere gemeenteleden te ontmoeten en met elkaar in gesprek te komen. Per 2 weken wordt je aan een ander gemeentelid gekoppeld. Je spreekt vervolgens zelf onderling af wanneer tijdens die 2 weken, waar en hoe lang je gaat wandelen. Dit mogen korte wandelingetjes zijn, maar je kunt er ook een grotere tocht van maken. Dat hangt van jullie eigen tijdsindeling en mogelijkheden af. Mocht het heel slecht weer zijn of als het om een andere reden niet uitkomt om te wandelen, dan kun je ook elkaar een keer opzoeken of bellen.

Marike Lukkien Aanmelden

Als je zo nu en dan graag een fietstochtje maakt, maar het niet zo leuk vindt om in je eentje te fietsen, geef je dan op voor een fietsmaatje. Je kunt je hieronder aanmelden. Geef onder aanvullende informatie aan welke fietsduur je voorkeur heeft: een uur? Of meer? Of minder?

Aanmelden

Vanaf eind 2018 organiseren we in de Lidwinakerk open maaltijden. De maaltijden zijn bedoeld voor mensen uit Best die het fijn vinden samen te eten en elkaar te ontmoeten. In het bijzonder richten we ons daarbij op mensen die zelf vaak alleen moeten eten. Doel is de ontmoeting met anderen zodat er contact ontstaat tussen mensen onderling. Natuurlijk zijn ook alleenstaanden en enkele gezinnen (per keer) uit onze gemeente welkom. Gasten wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via een vast mailadres of telefoonnummer.  Aanmelden kan tot en met de donderdagavond vóór de zondag waarop Lidwina aan Tafel plaatsvindt.

In principe worden de maaltijden iedere eerste zondag van de maand ’s middags na de middagdienst gehouden. De maaltijden starten om 17.45 en duren tot 20.00. De maaltijden worden kosteloos aangeboden. Bezoekers hebben de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te betalen voor de kosten. Deze bedraagt €5 per bezoeker. Vanwege Corona is Lidwina aan Tafel tijdelijk gestopt. Zodra dit weer mogelijk is, organiseren we weer nieuwe maaltijden.

Als je mee wilt doen of mee wilt helpen met het organiseren van deze maaltijden, meld je dan hieronder aan of neem contact op met

Harry en Everlien Spakman, 0499-392582, Aanmelden
Samen eten is een eenvoudige manier om anderen te ontmoeten of beter te leren kennen. Eten doen we allemaal en door de tijd daarvoor te gebruiken om anderen te ontmoeten is een gezamenlijke maaltijd ook in te passen in een drukke agenda. Er is daarna desgewenst nog ruimte voor een avondactiviteit.

Als je je aanmeldt krijg je eenmaal per maand een rooster waarin je kunt zien wie je voor deze maand als eetpartner krijgt. Je neemt daarmee zelf contact op en spreekt een geschikte avond af en wie er kookt. Culinaire hoogstandjes zijn niet nodig, al mag het natuurlijk wel. Het gaat om het samenzijn.
Ook als je zelf niet voor een aantal gasten kunt koken willen we toch graag dat je meedoet.
Aanmelden bij
Meint Smit, 06-20740939, Aanmelden

Vanaf oktober is er de mogelijkheid om eens in de 2 weken op donderdagavond van 18:00h tot 20:00h (in de aanbouw van de kerk)  te komen eten. Heb je zin om elkaar te ontmoeten, heb je behoefte aan een gezellig of goed gesprek dan ben je welkom. Vind je thuis de hond in de pot of heb je even geen tijd om te koken? Ook welkom!

Komen eten is vrijblijvend maar aanmelden is fijn. Ook wordt er een kleine bijdrage verwacht (1 of 2 euro per persoon?) om de maaltijd te bekostigen. Aanmelden om te eten of te koken kan via: ilseherfst@onsbrabantnet.nl (tot dinsdagavond 22:00h). Na dinsdagavond via whatsapp/ sms (06-51921268)

Ilse Herfst Aanmelden

Iedere donderdag van 10 tot 12 uur opent de Lidwinakerk haar deuren voor mensen uit de buurt of uit onze eigen gemeente voor een praatje, voor vragen, voor een kijkje in de kerk of gewoon voor gezelligheid en een kopje koffie of thee. Iedereen is van harte welkom.

In de kerk zijn voor deze activiteit als regel twee vrijwilligers aanwezig. Als je geïnteresseerd bent om een aantal dagen mee te doen als vrijwilliger meld je dan hieronder aan of bij

Marijke Smit, 06-42430045, Aanmelden

Bier en Bijbel is een initiatief om als mannen aanwezig te zijn in onze eigen woonplaats. We komen samen in een lokaal café om samen gezellig een biertje (of wat anders te drinken) en om met elkaar in gesprek te gaan over wat ons bezighoudt. Wij hebben regelmatig meegemaakt dat we vragen krijgen van de kroegbaas of mensen die aanwezig zijn. Dit zien wij als een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan over het evangelie van genade en verlossing.

Er is een zogenaamde “Bier en Bijbel” whatsapp groep, waarin de uitnodigingen gedeeld worden en andere oproepen van mannen die ideeën hebben voor activiteiten waarin Gods werk zichtbaar kan worden in deze wereld. Ben je man, vind je het leuk om met soortgenoten in gesprek te gaan, meld je dan hieronder aan of bij Eildert van Dijken, Henk Pielman of Wouter Bondt. Iedere 3e woensdag van de maand komen we bij elkaar.

Henk Pielman, 0620634530, Aanmelden

Als je vaak alleen thuis zit en zo nu en dan behoefte hebt aan een praatje meld je dan hieronder aan voor een belmaatje of een belkring, waar mensen elkaar regelmatig opbellen voor een praatje en hoe het met ze gaat.

Aanmelden